Bankgarantie

Wanneer een bankgarantie?

De bankgarantie garandeert de opdrachtgever onvoorwaardelijk dat een bedrag zal worden betaald als de opdrachtgever daarop aanspraak maakt.

In welke volgorde worden de zekerheden uitgewonnen?

Bankgarantie moet geldig zijn

De bankgarantie moet dan uiteraard niet zijn verlopen.Dat laatste is niet ondenkbaar. Nogal wat bankgaranties worden afgegeven voor een bepaalde termijn, meestal gelijk aan de bouwperiode en de onderhoudsperiode. Maar als die bouwperiode enorm uitloopt, is de bankgarantie dus verlopen voordat het werk is opgeleverd. Bij een faillissement op dat moment blijft de opdrachtgever dus met lege handen achter. Hij zal net als alle andere schuldeisers maar moeten afwachten wat er uiteindelijk nog overblijft van zijn vorderingen.

TIP: Controleer de geldigheid van de ontvangen bankgarantie

Controleer vandaag zekerheidshalve nog even de bepalingen van de door u verkregen bankgarantie. Als u dit na surseance of faillissement van uw aannemer doet, vist u namelijk achter het net.

Daarom: controleer de afgegeven bankgaranties nu én zorg bij toekomstige projecten voor bankgaranties die de hele bouwperiode, ook met vertraging, bestrijken!

Bij vragen of behoefte aan meer informatie, neem gerust contact op met een van onze advocaten.


Deel deze pagina:


Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht