Vrije advocaatkeuze bij UWV procedure

Op 7 april 2016 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan waaruit blijkt dat het recht op vrije advocaatkeuze ook geldt bij een ontslagprocedure bij UWV (zie bijlage). Dit betekent dat indien u als werknemer een rechtsbijstandsverzekering heeft en u te maken krijgt met een ontslagprocedure bij het UWV u het recht heeft om op kosten van de rechtsbijstandverzekering een externe advocaat in te schakelen. Met deze uitspraak is duidelijk geworden wat bedoeld wordt met “administratieve procedures”. Een flinke tegenvaller dus voor de rechtsbijstandsverzekeraars.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering en heeft uw werkgever ontslag aangevraagd bij het UWV? Dan kunnen wij u op kosten van uw verzekeraar bijstaan!

Uit de uitspraak van het Europese Hof kan worden afgeleid dat indien een rechtsbijstandsverzekeraar in het verleden deze vrije advocaatkeuze voor een UWV procedure heeft geweigerd en de kosten voor een externe advocaat niet heeft willen vergoeden, de verzekeraar deze kosten alsnog moet betalen. Heeft uw verzekeraar in het verleden geweigerd om de kosten van een externe advocaat te vergoeden? Dan kunnen wij u helpen om deze kosten alsnog te verhalen op uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Neem contact met ons op via 026-3259023 voor het maken van een afspraak met een van onze arbeidsrecht advocaten.


Deel deze pagina:


Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht