Ontruiming door verhuurder

Verhuurt u bedrijfs- of woonruimte en komt uw huurder zijn verplichtingen niet na? Neem dan contact met ons. Wij lossen het probleem graag voor u op.

Beëindigen huurovereenkomst

Bent u verhuurder en wilt u de huurovereenkomst met uw huurder beëindigen? Absolute Advocaten heeft huurrechtspecialisten die u met uw vragen en problemen kunnen helpen. Zij kunnen u adviseren over de beëindiging van een huurovereenkomsten u bijstaan in zaken als er problemen dreigen te of zijn ontstaan.

 

Huurder uitzetten

De overeenkomst is beëindigd maar de huurder wil niet vertrekken. Wat nu? Wij kunnen u helpen de ex-huurder uit het pand te krijgen.

 


Voor verdere informatie of mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 026 – 32 59 023.

Absolute Advocaten - specialisten in huurrecht

Deskundig advies | Snelle werkwijze | Goed bereikbaar | Transparante tarieven

 

Als een huurovereenkomst (al dan niet door de rechter) is beëindigd, zal de huurder het gehuurde moeten verlaten. De huurder heeft dan namelijk geen recht meer op gebruik van het gehuurde.

Voor tot ontruiming wordt overgegaan

Wanneer de huurovereenkomst door de rechter is beëindigd en de verhuurder tot ontruiming wil overgaan, dient het vonnis eerst aan de huurder te worden betekend door een deurwaarder. De huurder krijgt dan (minimaal 3 dagen) de kans om het gehuurde voor een bepaalde datum ‘vrijwillig’ te ontruimen.

De feitelijke ontruiming

Heeft de huurder het gehuurde niet (tijdig) ontruimd, dan zal een deurwaarder naar het gehuurde gaan, vergezeld met een hulpofficier van de politie en een verhuisploeg.
De deurwaarder zal het gehuurde betreden en de eventueel achtergebleven spullen (laten) verwijderen. Deze worden aan de openbare weg gezet of opgeslagen door het verhuisbedrijf.

De huurder krijgt over het algemeen een aantal maanden de tijd om de achtergebleven spullen op te halen. Worden de spullen niet opgehaald, dan zullen ze na verloop van tijd worden vernietigd.

De kosten voor de opslag van de achtergebleven goederen en alle overige kosten die met ontruiming gepaard gaan, komen voor rekening van de huurder.

Onzorgvuldige ontruiming

Een ontruiming dient op zorgvuldige wijze te gebeuren. Dat wil zeggen: zonder spullen te beschadigen of te vernietigen. Dit geldt niet voor spullen die kennelijk waardeloos zijn of waarvan duidelijk is dat huurder er afstand van gedaan heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de huurder tijdig op de hoogte is gesteld van de datum en het tijdstip van de ontruiming zodat het voor de huurder duidelijk is wanneer en op welke wijze hij zijn spullen kon ophalen.

Hulp nodig?

Verhuurt u bedrijfs- of woonruimte en komt uw huurder zijn verplichtingen niet na? Neem dan gerust contact met ons op. Wij lossen het probleem graag voor u op.
.


Deel deze pagina:


Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht