Transitievergoeding berekenen

Inhoudsopgave

Minimaal 2 jaar in dienst

Onderdeel WWZ

Advies nodig? Wij helpen u graag.

Voorbeelden berekening transitievergoeding

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

Kosten in mindering bij berekening transitievergoeding

Wanneer transitievergoeding bij ontslag verschuldigd?

Transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst

Billijke vergoeding bij ernstig verwijtbaar handelen

Minimaal 2 jaar in dienst

De transitievergoeding krijgt iedere medewerker bij ontslag indien deze minimaal 2 jaar in dienst is geweest. De regeling geldt dus voor werknemers met zowel een vaste als een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Onderdeel WWZ

De transitievergoeding, die onderdeel is van de Wet werk en zekerheid (WWZ), is met ingang van 1 juli 2015 ingevoerd. Deze vervangt de kantonrechtersformule. Met de invoering van de transitievergoeding heeft een werknemer bij ontslag een wettelijk recht op een vergoeding gekregen. De transitievergoeding bij ontslag is bedoeld als compensatie voor de financiële gevolgen én als financiële steun om de overstap naar een andere baan te faciliteren. Als de transitievergoeding aan de werknemer wordt uitbetaald, dan moet daarover belasting worden betaald.

Advies nodig? Wij helpen u graag.

De berekening van de transitievergoeding hangt van een aantal factoren af. Absolute Advocaten kan u helpen de hoogte van de transitievergoeding te berekenen en u adviseren over een ontslagprocedure en de kosten daarvan.

Voor meer informatie over de transitievergoeding en de Wet Werk en Zekerheid of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via ons telefoonnummer 026-3259023.


Deel deze pagina:


Een afspraak maken

Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht