Agentuurovereenkomst als alternatief voor arbeidsovereenkomst

Het is de angst van iedere ondernemer: je wilt een werknemer met een vast dienstverband ontslaan of een werknemer wordt langdurig ziek.

Door de invoering van de WWZ (Wet werk en zekerheid) zijn een aantal zaken veranderd:

  • Rechters zijn veel strenger geworden en de arbeidsovereenkomst wordt niet zomaar meer ontbonden. Een goed ontslagdossier is een vereiste.
  • Ook wanneer het arbeidscontract wordt beëindigd wegens de slechte financiële situatie van het bedrijf moet er een transitievergoeding betaald worden!
  • Bij ziekte moet een werkgever twee jaar lang het loon doorbetalen en aan het einde ook een transitievergoeding. Bij ziekte zijn er natuurlijk ook nog de kosten voor re-integratie

Voor veel (MKB)werkgevers is dit financieel simpelweg niet op te brengen. Er wordt dan ook vaak gezocht naar constructies om onder dit risico uit te komen. Een oplossing waar niet vaak aan gedacht wordt, is de agentuurovereenkomst. Deze vorm van samenwerking brengt voor de werkgever veel minder risico’s en rompslomp met zich mee. Belangrijk is wel dat alle afspraken goed worden vastgelegd! Wij zien in onze praktijk dat werkgevers steeds vaker voor deze vorm van samenwerking kiezen en daardoor een hoop kosten uitsparen.

Wilt u ook alle lusten van een werknemer, maar niet alle lasten? Lees of een agentuurovereenkomst ook wat voor uw onderneming is.


Deel deze pagina:


Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht