Hét alternatief voor de arbeidsovereenkomst: de agentuurovereenkomst

De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is er de laatste jaren niet populairder op geworden. Bij ziekte heeft een werkgever een loondoorbetalingsverplichting van twee jaar en de werknemer heeft bij einde dienstverband recht op een ontslagvergoeding, óók als de arbeidsovereenkomst vanwege een slechte financiële situatie bij de werkgever of na twee jaar ziekte wordt beëindigd. Bovendien zijn rechters veel strenger geworden en wordt de arbeidsovereenkomst niet zomaar meer ontbonden.

Arbeidsovereenkomst: ook voor vakantiekrachten

Voor veel werkgevers brengt een vast dienstverband dan ook (veel) te veel financiële risico’s met zich mee. Om die reden krijgen wij van werkgevers steeds meer de vraag wat de alternatieven zijn.

Eén oplossing waar niet vaak aan wordt gedacht, is de agentuurovereenkomst. Deze vorm van samenwerking brengt voor de werkgever (veel) minder risico’s met zich mee en kan een goed alternatief zijn voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Belangrijk is wel dat de afspraken goed worden vastgelegd. U doet er verstandig aan de overeenkomst te laten opstellen door een advocaat of deze in ieder geval de overeenkomst door een advocaat te laten checken.  Absolute Advocaten bezit de kennis en ervaring met betrekking tot het opzetten van een agentuur. Ook hierbij geldt: voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen!

Bent u op zoek naar een alternatief voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd? Lees dan hier of een agentuurovereenkomst wellicht ook iets voor uw onderneming is.


Deel deze pagina:


Een afspraak maken

Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht